Последна информация от Майкъл Майндкрайм относно развитието на книгата-игра:

Трупам случки, оформям героите си. Разписвам случките на хартия. Не текст, а правоъгълничета за всеки епизод с връзки между епизодите – като схема. Малко е притеснително дали ще ми се занимава да кача после схемите в електронен вид, но засега не го мисля. Надявам се, че съм достатъчно дисциплиниран, за да го направя. Ще ми е полезно за редакции, а и за Юри после ще е доста полезно. вероятно и участниците в Инициативата ще са доволни да могат да си свалят схемата на файлове, след като книгата излезе.


Тези случки ми помагат да ми се избистрят показателите. За мини-игрите ще се налага да има отделни показатели, но ще има и възможност да не се задълбочаваш в самите случки, ако конкретна мини-игра не те влече. За героите, обаче, не ми се иска всеки да има различни показатели, понеже трудно се помни кой показател за какво е и какви стойности са добри, отлични…

Засега героите са четирима, има една жена. Ще се опитам да напиша книгата така, че да може да се играе от компания при добро желание. Това е засега.