От любопитство, а и за да вляза в час с новите неща в жанра, поръчах си Дестини Куест. Трябва да призная, отвън изглежда впечатляващо. Обем, цветни карти… но пък напълно липсват илюстрациите. Има само няколко малки, схематични рисунки, които донякъде помагат да се посъживи налятия текст.

Неприятно впечатление ми направи това разгръщане нагоре-надолу по страниците. От 40 на 300, после на 120… аз самият не бих писал повече по този начин, напълно достатъчно е различните избори да не са на същата страница с епизода, в който се прави избор.

Досега изиграх Акт 1. Макар отгоре да пише “A Game of Strategy”, за момента стратегията ми е проста и печеливша: първо минавам означените като най-лесни куестове, после следващите по трудност… Размазах и легендарните чудовища, и Бос-а на първо ниво. Казват, че това било загрявката… да видим.

Като за загрявка, скучна ми беше. В нито една битка не се стигна до критична ситуация, а само в една от поне двайсет битки прибягнах до отварите, които ми дават точки живот - там трябваше да бия противника без да използвам едни руни, за да взема по-як предмет.

Другото, което ми се набива на очи: трябва да се вреш навсякъде, да проверяваш всичко. Само печелиш от това.

Липсва ми възможността да складирам вещи някъде, извън раницата. Липсва ми и възможността да продавам вече ненужните оръжия дори на ниска цена. Липсва ми и възможността сам да проектирам оръжие, плащайки много пари за него. Според мен читателите щяха да се кефят, ако можеха да създадат един предмет, вдигащ показателите на героя с общо 10 точки (прелистих книгата преди да я зачета, така видях, че най-мощния предмет ти дава 8 точки) и с точно определено специално умение.

Предстои Акт 2.